Ajatuksia vallasta ja vastuusta

Kierrä maksumuurit laillisesti

  • Kas näin!
    Kas näin!

Tänään luin artikkelin, jossa kerrottiin komeetalta löytyneen mahdollisesti elämälle ominaisia molekyylejä. Kerta toisensa jälkeen maan ulkopuolisen elämästä kertovat löydökset ovat kuitenkin osoittautuneet uutisankaksi, joten halusin heti tarkistaa uutisen lähteet.

Tämä ei kuitenkaan ihan suoriltaan onnistunut, koska WSJ estää kaikkien artikkeleiden lukemisen ilman maksua. Ratkaisu ongelmaan löytyi kuitenkin jo muutaman minuutin selailun jälkeen. Haluan nyt jakaa sen teidän kanssanne, ketkä haluavat esimerkiksi tarkastaa uutisten lähteitä tai lukea laatujournalismia rahanpuutteesta huolimatta. Kiertokeino on kaiken lisäksi täysin laillinen.

Tässä siis ohjeet Chrome-selaimeen:

1. Mene Googlen sivulle, josta lataat seuraavan liitännäisen: Referer Control

2. Asennettuasi liitännäisen Chrome-selaimeesi, muokkaa ohjelman asetuksia siten, että mennessäsi esimerkiksi Helsingin Sanomien sivuille, selaimesi lähettää hesarille referer-tiedon siitä, että sinä olisitkin Google. :)

Tämän jälkeen voit käydä listaamillasi sivuilla helposti, avaamatta edes Incognito-selainta erikseen. Listasin muutaman esimerkin sivuista, joissa tämä menetelmä toimii. Jos joku keksii, miten Suomen Kuvalehden maksulliseen osioon pääsee käsiksi, niin kiinnostaisi kyllä tietää.

Ennen kiukkuisten journalistien kommentteja, tiedoksenne että tilaan kahta lehteä. Skrollia ja Long Play:ta. Se fakta tuskin kaikkia vihaisia ihmisiä tyynnyttää, mutta ehkä joitain sentään - en ole täysin ymmärtämätön journalismin ahdingon suhteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tätäpä ei voi jakaa ja mistä se taas johtuu?

Käyttäjän plommer kuva
Raoul Plommer

Kyllä pitäisi voida jakaa, ihan normaalisti.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kun jakaa Hesarin tekstin Facebokeen voi artikkelin lukea sieltä.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa